Latest Entries »

Definasi Ruqyah Dan Petunjuknya

Definasi Ruqyah secara terminologi adalah al-‘udzah (sebuah perlindungan) yang digunakan untuk melindungi orang yang terkena penyakit, seperti panas karena disengat binatang, kesurupan, dan yang lainnya. (Lihat An-Nihayah fi Gharibil Hadits karya Ibnul Atsir rahimahullahu 3/254)

Secara terminologi, ruqyah terkadang disebut pula dengan ‘azimah. Al-Fairuz Abadi berkata: “Yang dimaksud ‘azimah-‘azimah adalah ruqyah-ruqyah. Sedangkan ruqyah yaitu ayat-ayat Al-Qur`an yang dibacakan terhadap orang-orang yang terkena berbagai penyakit dengan mengharap kesembuhan.” (Lihat Al-Qamus Al-Muhith pada materi).

Adapun makna ruqyah secara etimologi syariat adalah doa dan bacaan-bacaan yang mengandung permintaan tolong dan perlindungan kepada Allah Subhanahu wa Ta’ala untuk mencegah atau mengangkat bala/penyakit. Terkadang doa atau bacaan itu disertai dengan sebuah tiupan dari mulut ke kedua telapak tangan atau anggota tubuh orang yang meruqyah atau yang diruqyah. (Lihat transkrip ceramah Asy-Syaikh Shalih bin ‘Abdul ‘Aziz Alus-Syaikh yang berjudul Ar-Ruqa wa Ahkamuha oleh Salim Al-Jaza`iri, hal. 4)

Tentunya ruqyah yang paling utama adalah doa dan bacaan yang bersumber dari Al-Qur`an dan As-Sunnah. (Ibid, hal. 5)

(Sumber asysyariah)

ASSALAMUALAIKUM!

DAPATKAN SEGERA MP3 RUQYAH SYARIAH BHG.1 DAN 2

MP3 RUQYAH SYARIAH ADALAH PENAWAR SEGALA GANGGUAN JIN DAN 1001 PENYAKIT

MP3 PENGESAN JIN DAN PENAWAR SIHIR
RUQYAH SYARIAH BHG.1 (MP3 45.2MB /WMA 4.88MB) DAN RUQYAH SYARIAH BHG.2 (MP3 67.9MB /WMA 7.32MB)

Sila download MP3 file ini dan save kedalam h/p,gadget atau PC dan perdengarkan bacaaan sehingga tamat.Perhatikan setelah selesai ..

1) Denyutan jantung makin kencang
2) Badan bergetar
3) Ada benda bergerak-gerak bawah kulit
4) Mengantuk/menguap
5) Batuk
6) Gelisah
7) Panas di tengkuk

Jika ada mengalami sebahagian simptom2 diatas,kemungkinan besar ada jin yang menghuni tubuh anda. Penjelasannya adalah mudah,jin yang berada dalam tubuh kita akan bergerak melalui salruran darah kita,ayat-ayat ruqyah syariah ini pula amat mustajab dalam menyakiti mereka,lalu mereka akan kucar-kacir dalam darah kita lalu menyebabkan degupan jantung kita bertambah kencang…Bagi pesakit-pesakit sihir pula,jin dalam badan akan membuatkan kita mengantuk apabila mendengar mp3 ruqyah syariah ini.Dan bagi kes saka,kita akan terasa panas ditengkuk….

RUQYAH SYARIAH MP3 ini amat bagus diperdengarkan 3 kali sehari bagi mereka yang mengalami pelbagai penyakit gangguan jin,kerana fadhilat ayat2 tersebut amat mustajab bagi mengusir jin2 jahat/sihir serta memagar diri kita.Selain itu pesakit juga kena baca banyak-banyak dalam hati tak kira masa dan tempat zikir ‘THO HA’ (surah taha ayt 1) .Kesannya semasa membaca zikir itu adalah perut akan terasa mual dan seterusnya sendawa…Ini petanda segala jin-jin dalam tubuh kita beransur-ansur keluar…InsyaAllah..

Dengan mendengar MP3 ruqyah syariah ini, insyaAllah mampu menyembuh segala penyakit misteri antaranya:-

-Fikiran runsing/jiwa gelisah
-Menyembuhkan penyakit histeria,sihir dan saka
-Mengusir jin didalam badan,rumah dan premis perniagaan
-Ketegangan dalam rumahtangga
-Menyembuhkan anak-anak yang menangis malam
-Penambat kasih sayang antara anak dan ibubapa
-Anak-anak mudah mendengar kata orang tua
-Menguatkan daya menghafal dan pembelajaran
-Membuatkan minda lebih positif dan fokus terhadap kerja dan pembelajaran
-Membersihkan aura diri dan menyahkan energi-energi negatif dari badan

CARA MENGGUNAKAN MP3 RUQYAH SYARIAH

1) Bagi kesihatan diri dan keluarga,pasangkan mp3 ini didalam rumah/premis perniagaan 3x sehari atau pasangkan dari malam sampai pagi (auto repeat).

2)Bagi pesakit gangguan jin,dilarang memasangnya didalam kereta,kesannya akan mengakibatkan kita mengantuk dan mengganggu pemanduan.

3)Bagi anak-anak yang menangis diwaktu malam,anda perlu pasangkan dengan kuat,insyaAllah jin/syaitan akan lari dari mengganggu anak-anak anda.

4)Untuk merawat histeria,sihir,saka dan lambat jodoh,sediakan 3botol besar air mineral,buka penutupnya dan pasangkan mp3 ruqyah ini 3round sebelah air tadi (kira-kira 1jam 20minit).Air tadi dibuat minum seteguk untuk 3x sehari dan lakukan hari berikutnya sehingga air tadi habis.Tiap-tiap lepas solat perlu baca qursy 3x dan al insyirah 3x secara istiqomah.Kemudian sebelah malamnya pula,mp3 ruqyah ini hendaklah dipasang dari malam sampai pagi selama sebulan.

5)Bagi memulihkan rumah/premis perniagaan yang bermasalah,cuma pasangkan 3x sehari untuk 3hari berturut-turut.

6)Jika kita sering mengalami masalah malas dan badan terasa berat,perdengarkan mp3 ruqyah ini 3x sehari,insyaAllah kita akan cergas dan kembali bersemangat.

TESTIMONIAL

Dibawah ini adalah testimonial dari  forumer2 dari DCCKMONA.COM yang telah mencuba mendengar mp3 ruqyah..

Author Postcahayacintaku Tue Jan 22 2008
02:27PMRegistered Member #66Joined: Tue Sep 20 2005

01:20PMLokasi: kedahPosts: 65

saya dah try dengar ruqyah mp32 mlm lpas saya x leh tido. bila pejam aje, rasa badan kena tindih. berat semacam aja. pastu kat ats bumbung dengar bunyi pasir ditabur. kekadang dengar bunyi derap kaki. nk kata kucing xda pon bunyi miawww.mlm td saya pasang ruqyah ni dalam bilik. alhamdulillah, tidur saya nyenyak, xkena tindih dah, bunyik pasir pon dh xda. tadi saya ada try send ruqyah ni kt member melalui bluetooth, tp hs dia jammed. try kali k2, send lmbt sangat, padahal smlm bluetooth kt member lain cepat aja.sblm saya mendengar ruqyahmp3 bhgn tulang belakang saya slalu kebas. rasa ada mcm benda dok menghisap badan saya, tp la ni Alhamdulillah.

———————————————————————————————–

nie pula testimonial dari forumer hamidarshat.com…..

cintakasih NewbieKarma: 0[applaud]

[smite]Posts: 4

#20 on: April 01, 2008, 08:12:29 AM

1st time pasang kat umah, di tgh2 bacaan tetiba pintu dapo umah kasih berdentum dgn kuat walhal masa tu xde angin, xde ributpun.meremang bulu roma masa tuh…

——————————————————————————————–

amoi tanjong Hero MemberKarma: 0[applaud]

[smite]Posts: 715hAmBa teRpiLihRe:#21 on: April 01, 2008, 08:56:18 AM

just nak tanya…kawan amoi nie…dia dah dwload ruqyah nie satu malam tu…..tapi tak sempat abis dwload coz line slow…dia stop kan dulu…..terus masuk tidonak jadikan ceritamalam tu…….ada peristiwa yang tak pernah berlaku terjadi malam tu……terperanjat pun ada….. lucu pun ada……tengah malam tido, hubby dia jatuh katil…… tak pernah lagi la jatuh katil…..tapi malam tu jatuh katil tengah malam… dia tak pasti jam brapa….* adakah ini satu kebetulan misteri tu…. ?

TERBUKTI KEBERKESANANNYA

Ramai pengguna MP3 Ruqyah Syariah ini telah mendapat tindakbalas yang menakjubkan dalam menjalani proses rawatan dengan kaedah perubatan Islam ini.

-Individu yang menghadapi gangguan jin telah sembuh,pengalaman misteri Kak Noor sendiri dan anak-anak yang bertahun-tahun diganggu hantu raya dirumah Kak Noor telah pulih sepenuhnya setelah mengamalkan bacaan MP3 Ruqyah Syariah ini,oleh sebab itu Kak Noor rasa terpanggil untuk sama-sama berkongsi kaedah ini dengan saudara-saudara Islam semua.Bayaran rm10 yang dikenakan itu hanyalah sebagai bayaran diatas perkhidmatan yang Kak Noor berikan,kerana sudah menjadi lumrah masyarakat kita sesuatu yang percuma itu tidak akan dihargai dan diamalkan sepenuhnya.

-Ramai individu bermasalah telah pulih dan dapat menjalani kehidupan dengan lebih baik.

-Anak-anak yang bermasalah dari segi pelajaran telah pulih semangat dan dapat belajar dengan cemerlang.

-Para suami (ketua keluarga) yang sakit telah pulih dan dapat bekerja semula dan menggembirakan para isteri.

-Para isteri yang bermasalah telah ceria dan dapat menguruskan rumah tangga dengan baik.

-Hubungan adik-beradik semakin erat dan kasih sayang berterusan menyenangkan hati kedua ibu bapa.

-Golongan wanita dan lelaki yang mengalami halangan berkahwin telah bertemu titik kedamaian dan menjalani kehidupan rumah tangga dengan penuh bahagia.

-Pasangan suami isteri yang sering bertelagah, kembali aman. Suami isteri saling menghormati antara satu sama lain. Rumah tangga kembali ceria dan bahagia.

ASSALAMMUALAIKUM,

CARA PEMBELIAN MP3 RUQYAH SYARIAH BHG. 1 DAN BHG. 2

(MP3 RUQYAH SYARIAH BHG. 1 DAN BHG. 2 HANYA BERHARGA RM10.00 SAHAJA)

(1) Untuk proses pembelian anda hanya perlu menghantarkan email dengan tajuk (ORDER RUQYAH) ke alamat email seperti berikut: order.ruqyah@gmail.com

(2) Pihak kami akan emailkan fail mp3 ruqyah syariah tersebut dalam format WMA kealamat email anda.Hanya fail dalam format WMA sahaja yang dapat dihantar melalui email kerana saiznya lebih kecil berbanding dengan fail dalam format mp3 yang lebih besar. Sila gunakan audio convertor jika anda ingin menukarkannya kedalam format mp3.Harap Maklum,Terima Kasih.

WASSALAM!

IKHLAS DARI KAK NOOR

Kandungan fail MP3 RUQYAH SYARIAH
Mp3 bersaiz 45.2MB dan 67.9MB.Kandungan surah-surah dalam MP3 RUQYAH SYARIAH ini adalah :-

1  Al-Fatihah
2  Al-Baqarah 1-5
3  Al-Baqarah 102
4  Al-Baqarah 163-164
5  Al-Baqarah (Ayatul Kursi)
6  Al-Baqarah 285-286
7  Ali-Imran 18-19
8  Al-‘Araf 54-56
9  Al-‘Araf 117-12210 Yunus 81-82
11 Toha 69
12 Al-Mukminun 115-118
13 As-Soffaat 1-10
14 Al-Ahqaaf 29-32
15 Ar-Rahman 33-36
16 Al-Hasyr 21-24
17 Al-Jin 1-9
18 Al-Ikhlas
19 Al-Falaq
20 An-Naas

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.